full screen background image

Depozitul ecologic de deşeuri de la Pojorîta ar putea fi recepţionat în luna mai

depozit pojorita     Lucrările de amenajarea a depozitului ecologic de deşeuri menajere de la Pojorîta ar putea fi recepţionate în luna mai 2016, rezultă dintr-o informare a Consiliului Judeţean Suceava, referitoare la stadiul investiţiilor realizate în cadrul proiectului “Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Suceava” (SMID).

Potrivit sursei citate, stadiul fizic al lucrărilor de la Pojorîta este de 95%, construcţia şi punerea în funcţiune a depozitului, inclusiv proiectarea şi execuţia staţiei de tratare a levigatului fiind contractate la o valoare de 27,67 de milioane de lei.

Informarea Consiliului Judeţean precizează că, în această perioadă, se desfăşoară şi recepţia la terminarea lucrărilor de la depozitul ecologic de deşeuri menajere de la Moara.

Investiţia cuprinde atât depozitul propriu-zis, cu o investiţie de 18,34 de milioane de lei, cât şi proiectarea, execuţia şi punerea în funcţiune a staţiei de tratare a levigatului, a staţiei de sortare, inclusiv amenajarea facilităţilor auxiliare, cu o alocare financiară de 27,24 de milioane de lei.

Urmează desfăşurarea procedurii de licitaţie publică de desemnare a antreprenorului pentru execuţia staţiilor de transfer şi centrelor publice de colectare din Fălticeni şi Rădăuţi, precum construirea efectivă a acestora.

Tot în această perioadă, Consiliul Judeţean face demersuri de lansare a procedurii de achiziţie publică pentru desemnarea operatorului Centrului de management integrat al deşeurilor de la Moara, dar şi a celui de al depozitului ecologic  de la Pojorîta.

Obligatorie este şi declanşarea procedurii de achiziţie publică pentru desemnarea operatorilor activităţilor de colectare şi transport al deşeurilor menajere de pe raza judeţului, aceasta revenind Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare de Gestionare a Deşeurilor.

În curs de închidere, în cadrul SMID, sunt cele 7 depozite neconforme de deşeuri municipale din Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului, Fălticeni, Cîmpulung Moldovenesc, Siret şi Vatra Dornei.

comments

comments