full screen background image

Amenzi şi bunuri confiscate, după acţiuni desfăşurate de poliţişti în Suceava, Rădăuți și Câmpulung

Razie     În perioada 27-28 ianuarie, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a organizat o acțiune, pe raza municipiilor Suceava, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerțului neautorizat precum și a schimbului ilegal de valută.

Astfel, au fost verificate 70 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi familiale și individuale, fiind constatate 3 infracțiuni şi aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.500 de lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 34.620 de lei, constând în țigări, băuturi alcoolice, bunuri industriale, obiecte de îmbrăcăminte, produse alimentare, etc.

Pe 27 ianuarie, a fost efectuată o verificare pe linia produselor accizabile, la o societate comercială din localitatea Negostina.

Cu această ocazie, s-a constatat că gestionara a fost depistată în timp ce deținea spre comercializare 305 pachete cu țigarete de proveniență extracomunitară și circa 55 de litri de lichid cu miros de alcool, ambalat în 22 recipiente din plastic, fără etichetă.

În aceeaşi zi, a fost găsită, în Piața Agroalimentară centrală din municipiul Suceava, cantitatea de 172 de pachete cu țigări și 5 sticle cu băuturi alcoolice, de proveniență extracomunitară, care se aflau sub taraba la care desfășura activități comerciale o femeie din municipiul Suceava.

În cauze s-au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce vor fi soluționate procedural.

comments

comments