full screen background image

Solicitarea DNA în cazul lui Gabriel Oprea a fost trimisă la Comisia juridică

gabriel oprea     Solicitarea trimisă de DNA în cazul senatorului Gabriel Oprea a fost trimisă la Comisia juridică. Senatorii jurişti trebuie să analizeze acum dosarul fostului ministru de Interne, iar apoi trebuie să aprobe sau nu solicitarea de urmărire penală. Raportul comisiei va ajunge ulterior în plenul Senatului, unde se va da votul final.

„Reuniunea Biroului permanent al Senatului a permis analizarea scrisorii trimise de Parchet ca urmare a solicitărilor DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale față de Gabriel Oprea. Biroul a aprobat această solicitare, am trimis-o la Comisia juridică. Comisia se întrunește marți, săptămâna viitoare, nu știu când va prezenta comisia avizul”, a spus președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cum vor vota senatorii ALDE în privința solicitării DNA, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „După ce comisia va întocmi avizul, atunci ne vom reuni și hotărî un punct de vedere”.

Procurorii au cerut avizul senatorilor pentru urmărirea penală a colegului lor, Gabriel Oprea, fost ministru de interne şi vicepremier în cabinetul Ponta. Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu. Mai exact, procurorii spun că a folosit numai într-un an de 1.600 de ori escorta poliţiei, de multe ori în interes personal, la masă, către casă sau la întâlniri politice. Anchetorii au descoperit că în seara în care a murit agentul Bogdan Gigină, 27 de poliţişti lucrau numai pentru ministrul de Interne, ceea ce înseamnă un sfert din agenţii de serviciu la Rutieră. Mai mult, spun procurorii, Gabriel Oprea i-ar fi oferit ilegal şi procurorului general al României dreptul de a folosi coloana oficială pentru deplasări. Fostul vicepremier se declară nevinovat şi victimă.

comments

comments