full screen background image

Amenzi de peste 30.000 de lei, după controale la transportatori de persoane şi mărfuri

1     În ultima perioadă poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier public, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu, poate avea consecinţe din cele mau grave.

În scopul diminuării factorilor de risc privind victimizarea populaţiei prin accidente de circulaţie în care sunt implicate autovehicule de transport rutier public de persoane şi marfă, în ziua de 26 ianuarie, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu Biroul DNE, Biroul Rutier şi formaţiunile de profil din teritoriu, a organizat şi desfăşurat o acţiune de verificare în trafic a respectării legislaţiei rutiere de către conducătorii acestor autovehicule.

În prima parte a zilei, între orele 07.30 – 12.00, acţiunea a vizat verificarea transportatorilor de persoane, iar în intervalul orara 16.30 – 20.00, s-au intensificat activităţile de verificare a transportatorilor de marfă.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale şi a fost constatată şi o infracţiune – conducere fără permis.

Valoarea totală a sancţiunilor este de aproape 30.000 de lei.

Au fost aplicate 8 sancţiuni la Legea 38/2003 – legea taximetriei, 4 la HG 69/2012, 5 la OG 37/2007, 3 pentru lipsă RCA.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Un bărbat de 44 ani, din Mănăstirea Humorului, a condus autoturismul, pe DJ 177C Gura Humorului, efectuând transport ilegal de persoane contracost şi în mod repetat fără a deţine autorizaţie taxi valabilă.

Un angajat al  unei societăţi comerciale din com. Sadova, a condus autoutilitara, pe DN 18 – Ciocăneşti, fără a deţine RCA valabil.

Un bărbat, de 54 de ani, din mun. Suceava a condus microbuzul de transport persoane pe str. Ana Ipătescu, din Suceava, având defecţiuni tehnice la sistemul de iluminare şi nu purta centura de siguranţă.

Un bărbat, de 37 de ani, din com. Cacica, a condus autoutilitara, pe DN 17 Bucşoaia, efectuând transport de marfă vrac (balast) fără a fi prevăzut cu prelată.

Un tânăr, de 35 de ani, din Sasca Mare, a condus ansamblul format din autoutilitară care tracta remorcă, pe DN 17 Frasin, efectuând transport de marfă, fără a deţine asigurare valabilă RCA pentru remorcă.

Un alt tânăr, de 31 de ani, din Păltinoasa a condus microbuzul transport persoane, pe DN 17 Bucşoaia, transportând un număr de 19 persoane în plus faţă de numărul locurilor prevăzut în certificatul de clasificare şi nu a eliberat bilete de călătorie pasagerilor.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza