full screen background image

“Sănătatea copiilor noștri”, proiect al dr. Francisc Tadeus, asistent la Facultatea de Educație Fizică din cadrul USV

viva cafe radauti tad     “Sănătatea copiilor noștri” este un proiect demarat de medicul kinetoterapeut Francisc Tadeus, la Rădăuți, și care, în acest an, se va extinde și în municipiul Suceava.

Împreună cu studenții de la kinetorepie, doctorul merge în școlile sucevene să testeze gratuit sănătatea copiilor din clasele a III-a și a IV-a, în vederea depistării precoce a abaterilor de la postură.

Este vorba despre evaluări antropometrice și somatoscopice. Scolioza, lordoza și cifoza sunt boli care apar în mod frecvent la copiii din clasele primare.

Proiectul “Sănătatea copiilor noștri” este demarat cu sprijinul Primăriei Suceava, pentru a putea să asigure și câteva ședințe de tratament gratuite copiilor care au nevoie de tratament de specialitate.

Doctorul Francisc Tadeus, asistent în cadrul Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Educație Fizică, cu specialitatea kinetoterapie și motricitate specială, Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană, este președintele Asociației de Kinetoterapie “Bucovina” din Suceava.

El a vorbit, la VIVA FM Rădăuți, despre acțiunile pe care le desfășoară în școlile din Rădăuți și Suceava.

0:00

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments