full screen background image

Amenzi de aproape 100.000 de lei, după trei zile de controale ale Poliţiei Rutiere

politia_rutiera     În perioada 22-24 ianuarie, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţişti de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule  după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Astfel, au fost constatate 4 infracţiuni la regimul circulației rutiere, toate pentru alcoolemie, şi au fost aplicate 398 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 97.140 de lei, din care 225 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost reţinute 25 de permise de conducere, din care 4 pentru alcool, 7 pentru viteză, 10 pentru depășiri neregulamentare, 4 din alte cauze.

14 certificate de înmatriculare au fost reţinute.

În total, au fost testaţi 299 de conducători auto cu aparatul etilotest.

Un bărbat de 47 de ani, din comuna Pătrăuți, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 208V, pe raza localității de domiciliu. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

Un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe DC 88, din comuna Sadova. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

comments

comments