full screen background image

Școala Postliceală Sanitară din Rădăuți, participantă la un simpozion despre Alexandru Ioan Cuza

8     Școala Postliceală Sanitară – Centrul de Studii “Ștefan cel Mare și Sfânt” Pașcani a organizat, pe data de 22 ianuarie, Simpozionul de Comunicări Științifice cu tema “Domnitorul Alexandru Ioan Cuza – artizanul României Moderne în conștiința națională și europeană”.

Din partea fiecărui Centru de Studii din țară a participat câte o comisie formată din trei persoane: directorul unității de învățământ, responsabilul cu Comisia metodică și Președintele Consiliului Elevilor pe școală.

Fiecare Centru de Studii a pregătit câte două teme pentru sesiunea de comunicări științifice, una din partea directorului unității de învățământ și cealaltă din partea elevului.

Comisia Școlii Postliceale Sanitare “Ștefan cel Mare și Sfânt” din Rădăuți a fost formată din directorul instituției, profesor Paula Ciobîcă, profesor Marcel Colibaba, director al Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Popadiuc”, profesor Viorica Coroamă ca și responsabil al Comisiei Metodice, iar din partea cursanților, Maria Burciu din anul I.

Au fost prezenți academicieni de la Academia Română de la București și din republica Moldova, reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării Științifice, inspectori generali de la Iași și București, profesori universitari și din învățământul preuniversitar din România și Republica Moldova, cursanți ai Școlilor Postliceale Sanitare.

Gazdă a fost prof. dr. Viorel Enea, președinte fondator al Fundației Centrul de Studii “Ștefan cel Mare și Sfânt Bucovina”.

În cadrul simpozionului, s-au prezentat materiale specifice temei simpozionului, care vor fi reunite ulterior într-o publicație și s-au înmânat diplome de excelență și de onoare.

Prof. Paula Ciobîcă, directorul Școlii Postliceale Sanitare “Ștefan cel Mare și Sfânt” din Rădăuți a primit Diploma de Excelență pentru contribuția meritorie la promovarea culturii și valorilor românești.

După manifestare, participanții au vizitat Palatul Ruginoasa care adăpostește Muzeul Memorial Alexandru Ioan Cuza.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments