full screen background image

Procurorii DNA cer urmărirea penală a lui Gabriel Oprea

gabriel oprea     Procurorii DNA solicită efectuarea urmăririi penale față de Oprea Gabriel, politicianul fiind acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu, atunci când deținea atât funcția de senator, cât și una ministerială.

Astfel, procurorii susțin că una dintre infracțiuni constă în “folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere”, potrivit comunicatului.

Cealaltă, constă în “încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere”.

Procurorii susțin că în perioada în care Oprea a fost ministrul al Afacerilor Interne, ianuarie 2014 – noiembrie 2015, “demnitarul a beneficiat de însoțire permanentă cu echipaje ale poliției rutiere”, lucru ce încalcă condițiile prevăzute de Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Acesta prevede că de însoțirea cu echipaje ale poliției rutiere beneficiază președintele României, președinții celor două camere ale Parlamentului și prim-ministrul.

Și doar în situații deosebite regula se aplică și în cazul miniștrilor.

Dar liderul UNPR avea coloană oficială atunci când avea deplasări zilnice la sediul Ministerului și săptămânale la Guvern, inclusiv când avea deplasări cu caracter privat, chiar și în afara programului de lucru și în zilele nelucrătoare.

“În cadrul compartimentului special (Serviciul Operativ Special din Brigada Rutieră a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București care asigură însoțirea coloanelor oficiale) au fost desemnați lucrători care aveau ca atribuții exclusive însoțirea ministrului, într-o structură permanentă care presupunea asigurarea concomitentă a 3 polițiști pentru fiecare post (două schimburi și o rezervă). Lucrătorii erau permanent la dispoziția ministrului, așteptându-l după fiecare deplasare în imediata apropiere a destinației”, au explicat procurorii.

În dosarul lui Oprea este implicat și procurorul general Tiberiu Nițu. DNA susține că Nițu și Oprea au încheiat un protocol pe care căruia procurorul a beneficiat de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere.

comments

comments