full screen background image

Sesiuni de informare privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniţă, pe 10 februarie

gradinita    În şedinţa de Guvern din 19 ianuarie 2016, a fost adoptată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate şi a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniţă, urmând ca până la data de 1 februarie 2016 să fie publicată în Monitorul Oficial al României.

Prin Legea nr. 248/2015 se extinde la nivel naţional Programul pilot “Fiecare Copil în Grădiniţă”, lansat în iulie 2010 de Asociaţia Ovidiu Ro şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi se stabileşte principiul de acordare lunară a unui stimulent financiar sub forma unui tichet social în valoare de 50 de lei, în vederea creşterii accesului şi prezenţei în învăţământul preşcolar a copiilor dezavantajaţi, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani.

Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie (2 x Venitul Minim Garantat pentru o persoană singură), pentru perioada septembrie – iunie, pe bază de cerere și declarație pe proprie răspundere completată de părinți sau de persoanele care răspund legal, cu suportul asistentului social, acolo unde este cazul.

Înscrierea în Program este permanentă, pentru a permite familiilor să își înscrie copiii la grădiniță și după începerea anului școlar. Tichetul se acordă începând cu luna în care preșcolarul a îndeplinit criteriile de frecvență.

Aceste tichete sociale vor putea fi utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcămite și/sau rechizite.

În acest context, Asociaţia Ovidiu Ro organizează la nivel naţional, în perioada ianuarie – februarie 2016, o caravană de diseminare pentru primari şi directori de grădiniţe, având ca scop informarea şi instruirea acestora asupra modului în care se vor implementa Normele de aplicare a prevederilor Legii nr.248/2015.

În judeţul Suceava, caravana va fi prezentă în data de 10 februarie 2016.

Agenda propusă de către Asociaţia Ovidiu Ro pentru aceste sesiuni de diseminare, este următoarea:
• 10:30 – 12:00 – sesiune pentru primari şi asistenţi sociali la Prefectură sau la Consiliul Judeţean;
• 13:00 – 14:30 – sesiune pentru inspectori şcolari şi directori de grădiniţă la Prefectură sau la Inspectoratul Şcolar.

Pentru informaţii suplimentare privind organizarea şi desfăşurarea sesiunilor de diseminare, vă puteţi adresa Asociaţiei Ovidiu Ro la telefon nr. 021.315 88 06 sau doamnei Maria Gheorghiu, cofondator al Asociaţiei Ovidiu Ro, telefon nr. 0722.967 216, iar pentru întâlnirea de la nivelul judeţului Suceava, din data de 10 februarie, doamnei Arina Ciuncan, telefon nr. 0741.208 012, e-mail: arina.ciuncan@ovid.ro.

comments

comments