full screen background image

Poliţiştii locali ar putea deveni agenţi rutieri, după un program de formare profesională

politia locala     Şi poliţiştii locali vor putea deveni agenţi rutieri, dacă urmează un program de formare profesională.

Potrivit unui proiect de ordin al Ministerului de Interne, 1.445 de poliţişti locali vor fi şcolarizaţi în cadrul instituţiilor de specialitate din întreaga ţară, pentru a deveni agenţi rutieri.

Pentru a urma un astfel de program, poliţiştii locali trebuie să facă o cerere avizată de şeful structurii la care lucrează, să nu aibă probleme medicale, să nu aibă cazier şi să fi terminat liceul cu diplomă de bacalaureat.

Achitarea cheltuielilor de şcolarizare privind programele de formare inițială și modulele de management, precum și a cheltuielilor de cazare și servire a hranei, se realizează de către structurile poliţiei locale, în baza contractelor de formare profesională încheiate în acest scop.

În cazul neprezentării sau nepromovării examenului de absolvire, respectiv a evaluării de competență în cazul modulului de management, la cerere, cursantului în cauză i se eliberează adeverinţă de participare la cursuri, în care se specifică competenţele certificate în urma şcolarizării.

comments

comments