full screen background image

Avarie pe instalaţia de transport gaze naturale către municipiul Câmpulung Moldovenesc

gaze nat     În ziua de 19 ianuarie, la ora 1:01, s-a primit un apel pe numărul unic de urgenţă 112, de la un reprezentant al S.C. Transgaz Mediaş, prin care se informa faptul că, în urma unei avarii pe instalaţia de transport gaze naturale către municipiul Câmpulung Moldovenesc, furnizarea a fost sistată.

Până la ora 7:00, municipiul Câmpulung Moldovenesc nu a fost realimentat cu gaze naturale, fiind afectaţi 1.950 de consumatori, din care 1.600 sunt consumatori casnic, iar 350 sunt instituţii şi agenţi economici.

Dintre instituţiile afectate menţionăm Colegiul Naţional Ştefan cel Mare (450 elevi), Colegiul Naţional Silvic (800 elevi), Şcoala Generală nr. 4 (420 elevi), Şcoala Specială (170 copii), 3 grădiniţe(236 preşcolari) şi Spitalul de Psihiatrie (50 internaţi) .

Drept urmare, prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a dispus convocarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Câmpulung Moldovenesc, sub preşedinţia primarului Mihăiţă Negură, la care participă şi prefectul judeţului, împreună cu inspectorul şef al ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui.

De asemenea, prefectul a dispus convocarea la sediul Palatului Administrativ Suceava a Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de eşecul utilităţilor publice, pentru analiza situaţiei şi dispunerea de măsuri în vederea remedierii situaţiei.

În cadrul şedinţei CLSU s-au hotărât următoarele:
– informarea populaţiei;
– continuarea activităţii şcolilor şi a instituţiilor publice în data de 19.01.2016;
– monitorizarea persoanelor asistate social la domiciliul acestora;
– monitorizarea la faţa locului de către prefectul judeţului, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc şi inspectorul şef al ISU Suceava a modului în care sunt organizate activităţile de remediere a avariei de pe tronsonul conductei magistrale.
– gestionarea situaţiei la nivelul municipiului Câmpulung Moldovenesc până la remedierea situaţiei de către Grupa operativă constituită la sediul Primăriei, formată din reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu.

Echipajele specializate continuă activitatea de remediere a deficienţelor, iar funcţie de evoluţia evenimentelor vor fi luate măsuri corespunzătoare.

comments

comments