full screen background image

Amenzi de peste 120.000 de lei, după două zile de controale ale Poliţiei Rutiere

Politia rutiera     În perioada 16-17 ianuarie, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţişti de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, a organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, combaterea excesului de viteză şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.

Astfel, au fost constatate 8 infracţiuni rutiere, din care 4 pentru alcoolemie și 4 alte cauze, şi aplicate 359 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 123.402 lei, din care 188 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Au mai fost reţinute 29 de permise de conducere din care 12 pentru viteză, 9 pentru alcoolemie, 8 pentru alte cauze, şi 10 certificate de înmatriculare retrase.

În cadrul acţiunii, au fost testaţi cu aparatul etilotest 257 de conducători auto.

Un bărbat, de 38 de ani, din comuna Şaru Dornei, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe DC 82 Sărişor, din comuna Şaru Dornei, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

Un tânăr, de 23 de ani, din orașul Dolhasca, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 208, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

Un tânăr, de 24 de ani, din comuna Putna, a fost depistat și înregistrat în timp ce conducea autoturismul, pe str. Ştefan cel Mare, din oraşul Vicovu de Sus, cu viteza de 117 km/h în localitate. I s-a suspendat permisul de conducere pentru 90 zile, conform O.U.G. nr.195/2002.

Un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe str. Oborului din localitate, având numerele de circulaţie provizorii ale mașinii expirate din data de 10 ianuarie 2016. I s-a întocmit dosar penal.

comments

comments