full screen background image

Ţigări ascunse în bordul şi pragurile unui autoturism, depistate în Vama Siret

tig     Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit, ascunse în bordul şi pragurile unui autoturism, aproape 1.000 de pachete cu ţigări, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

În 13 ianuarie, în jurul orei 01.55, s-a prezentat ,în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Mykhailo M., în vârstă de 20 de ani, conducând un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor.

A fost descoperită ascunsă, în locuri special amenajate în bordul şi pragurile maşinii, cantitatea de 980 de pachete cu ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 1.195 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă, în valoare de 6.000 de lei, iar autoturismul, în valoare de peste 18.000 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea confecţionat locaş special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Faţă de cetăţeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 13 ianuarie 2016.

comments

comments