full screen background image

Familiile victimelor din ”Colectiv” acuză asociațiile că au deturnat banii donați

raniti-club-colectiv     Scandal pe banii strânşi pentru victimele tragediei din Colectiv. Familiile răniţilor acuză asociaţiile, care s-au ocupat de strângerile de fonduri, că au deturnat sumele donate şi practic, banii necesari tratamentelor costisitoare nu au mai ajuns la cei care chiar au nevoie, informează B1 TV. Între timp, o altă victimă a incendiului a fost externată, astfel, un singur rănit mai rămâne în grija medicilor de la Spitalul Floreasca.

Au trecut aproape trei luni de la tragedia produsă în clubul Colectiv și nici acum victimele nu au primit banii necesari pentru îngrijirile medicale. Familiile celor răniți și-au pierdut răbdarea mai ales că tratamentele sunt extrem de costisitoare. Imediat după incendiu, mai multe sociații nonguvernamentale au strâns bani pentru ajutorarea victimelor, dar sumele n-au mai ajuns la cei care aveau nevoie.

“Atunci s-a vorbit de multe milioane de euro. Oamenii au donat pentru amărâţii ăia care trec prin chinuri groaznice. Au spus că vor plăti operaţiile de reconstrucţie. Unde sunt banii? Noi nu am primit nimic. Am vorbit cu mai mulţi părinţi, am vorbit şi cu victimele care au fost externate. Am găsit un avocat şi vrem să depunem o plângere la parchet. Vrem ca aceste fundaţii să dea explicaţii pentru banii strânşi. Noi suntem disperaţi că trebuie să luăm creme de arsuri de câte 12 milioane pe lună. Şi nu avem aceşti bani, nu avem de unde să îi scoatem”, a spus mama unei victime.

Între timp, un alt rănit în incendiul de la ”Colectiv” a fost externat de această dată de la Institutul “CC Iliescu” din Capitală. Când a ajuns la spital avea arsuri pe 25% din suprafața corpului, iar plămânii îi erau grav afectați de fumul toxic. A răspuns tratamentelor, dar mai are nevoie de fiziokinetoterapiei.

În București mai rămâne un singur rănit internat la Spitalul Floreasca, iar victima e în stare critică. Potrivit celei mai recente raportari a Ministerului Sănătății, în spitalele din străinătate, se mai află internați 17 oameni, toți în stare stabilă.

Dintre membri trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluț, solistul formației, este singurul care a supraviețuit iadului izbucnit în ”Colectiv”. Acesta se simte mai bine și, de pe patul de spital, în semn de doliu, a postat pe Facebook două fotografii încadrate în negru.

comments

comments