full screen background image

Regulile pentru stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2016, în Rădăuţi

plata impozite     Contribuabilii rădăuțeni își pot plăti taxele și impozitele aferente anului 2016 începând de luni, 11 ianuarie.

În acest an există trei posibilități de plată: la casierie, on-line sau cu card bancar.

Programul casieriei de la primăria Rădăuți este de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00.

Persoanele fizice și juridice care achită integral debitul pe 2016 până la data de 31 martie, beneficiază de bonificație de 10%, după cum a spus, pentru VIVA FM, Silviu Ursescu, șeful Serviciului Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Rădăuți.

În vederea stabilirii impozitelor și taxelor locale pentru anul 2016, Serviciul Impozite și Taxe din cadrul primăriei Rădăuți a stabilit următoarele reguli:

1. Persoanele fizice care la data de 31 decembrie 2015 au în proprietate clădiri nerezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă, au obligația să depună declarații până la data de 31 martie 2016 inclusiv (formularul tipizat ITL 001 este pus la dispoziție la Primăria Rădăuți).

2. Persoanele juridice au obligația să depună declarații privind clădirile pe care le dețin în proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinația și valoarea impozabilă a acestora, până la data de 31 martie 2016 inclusiv (formularul tipizat ITL 002 este pus la dispoziție la Primăria Rădăuți).

3. Persoanele fizice și juridice care la data de 31 martie 2015 dețin mijloace de transport radiate din circulație conform prevederilor legale din domeniul circulației pe drumurile publice au obligația să depună o declarație în acest sens, însoțită de documente justificative, la compartimentele de specialitate ale autorității publice locale până la data de 31 martie inclusiv (formularul tipizat ITL 027 este pus la dispoziție la Primăria Rădăuți).

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments