full screen background image

Premierul Cioloş, în vizită oficială la Berlin

Dacian Ciolos     Premierul Dacian Cioloș viziteaza joi, 7 ianuarie, Berlinul, la invitația cancelarului federal german, Angela Merkel.

Întrevederile aflate pe agendă vizează întărirea relaţiilor bilaterale cu Germania şi stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv temele aflate în atenția Consiliului European desfășurat la Bruxelles în luna decembrie 2015, respectiv migrația și politica externă a Uniunii Europene.

Vizita oficială în Germania va fi, de asemenea, un prilej pentru a dezvolta relatiile economice și a definitiva o strategie pentru consolidarea contactelor cu mediile de afaceri.

În cadrul vizitei, șeful Executivului va avea o întrevedere cu cancelarul federal german Angela Merkel, urmată de un prânz de lucru și de o conferință de presă comună. De asemenea, prim-ministrul Cioloș va avea întâlniri cu reprezentanţi ai Grupului parlamentar de prietenie din Bundestag și ai comunității românești din Germania.

Din delegația oficială condusă de premierul Dacian Cioloș fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache.

Germania este primul partener comercial al României, cu care se derulează 1/5 din comerţul exterior al ţării noastre. Schimburile comerciale bilaterale au crescut în medie cu 8-10% în cursul ultimilor 6 ani. În 2014 s-a atins nivelul record de 21,3 miliarde euro (din care exportul românesc 10,1 miliarde euro, iar cel german 11,2 miliarde euro). Potrivit datelor statistice BNR din 30.09.2015, Germania este unul dintre principalii investitori în economia românească (cca. 7 miliarde euro).

comments

comments