full screen background image

Executări silite încă din primele zile ale anului 2016, la Primăria Suceava

plata taxe     În noul an fiscal, locuitorii municipiului Suceava îşi vor putea  face datoria de contribuabili începând de pe data de 11 ianuarie, a anunţat primarul Ion Lungu.

“Aşa cum se ştie, a apărut un nou Cod fiscal, cu foarte multe prevederi şi situaţii neclare. Oamenii din Primărie vor veni şi vor lucra la baza informatică, la adaptarea softului. Însă, cu toată bunăvoinţa noastră de a da cât mai repede  drumul ca sucevenii să plătească taxele şi impozitele locale, acest lucru nu se va putea face mai devreme de luni, 11 ianuarie”, a spus edilul-şef sucevean.

Până atunci, contravenienţii din reşedinţa de judeţ se pot prezenta la ghişee pentru a-şi achita amenzile, în primul rând pe cele care au regim de plată în 48 de ore de la aplicare.

Primăria municipiului Suceava are de încasat amenzi restante în valoare de peste 10 milioane de lei, Lungu avertizând că, după trecerea Sărbătorilor, se  va trece la executările silite: “După Sărbători, vom face popriri pe conturi, pe pensii, la toţi cei care au amenzi, pentru că este o sumă enorm de mare”.

Ion Lungu a mai spus că vor apărea şi probleme inerente aplicării noilor prevederi ale Codului fiscal, însă “fiecare va fi dezbătută şi rezolvată punctual”.

comments

comments