full screen background image

30 de misiuni ale pompierilor militari suceveni, în ultimele 24 de ore

pompieri     Pompierii militari suceveni au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 30 misiuni din domeniul situaţiilor de urgenţă.

Au fost 6 incendii, 16 intervenţii SMURD, 3 monitorizări şi 5 misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost în municipiile Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

În urma acestor patrulări, au fost identificate două persoane fără adăpost în municipiul Suceava, în zona Bazarului.

Cei doi bărbaţi, de 33 şi 37 de ani, au fost transportaţi de către salvatori la Centrul “Lumină Lină” de la Biserica “Sfânta Vineri”.

Duminică, militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vultureşti au intervenit, cu patru autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la gospodăria numitei H.E., din satul Valea Glodului, comuna Vultureşti.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei şi bunuri din interior, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la gospodăria învecinată.

Au ars acoperişul casei, construit din lemn, cu învelitoare din azbociment, pe 64 de metri pătraţi, bunuri casnice, obiecte de mobilier, materiale textile, electrocasnice şi altele. S-au afumat planşeul şi pereţii interiori.

Incendiul a fost anunţat la ora 10:24 şi lichidat la ora 12:47.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost flacăra provenită de la o lumânare lăsată aprinsă şi nesupravegheată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei, bunuri materiale şi locuinţa învecinată.

Luni, militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit, cu 3 autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la gospodăria numitei M.V., din municipiul Vatra Dornei.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperişul casei şi al anexelor, construcţie corp comun, existând pericolul de propagare la întreaga clădire şi la casele învecinate.

Incendiul a fost anunţat la ora 2:36 şi lichidat la ora 6:38.

Au ars acoperişul construcţiei corp comun, pe 150 metri pătraţi, şi circa un metru cub de cherestea.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei provenite din coşul de fum deteriorat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei, anexele gospodăreşti şi cele 2 locuinţe învecinate.

Tot luni, militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit, cu trei autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui M.G., din localitatea Dolheştii Mari.

La sosirea echipajelor, ardea în totalitate locuinţa, existând pericolul de propagare casele învecinate.

Au ars casa, construită din lemn, cu învelitoare din şindrilă şi azbociment, pe 60 de metri pătraţi, bunurile casnice din interior şi documente personale.

Incendiul, anunţat la ora 7:11, a fost lichidat la ora 9:15, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic generat de un burlan metalic neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat două case învecinate.

comments

comments