full screen background image

Două luni de la incendiul din Colectiv. Guvernul va organiza o expoziție-omagiu

INCENDIU - CLUB COLECTIV - BUCURESTI     Au trecut 2 luni de la incendiul din Colectiv. 63 de tineri şi-au pierdut viaţa într-una din cele mai mari tragedii din istoria României. Alţii sunt încă internaţi în spitale şi se luptă pentru viaţa lor.

La 2 luni de la evenimentul care a îndoliat ţara noastră, Guvernul va găzduit o expoziţie-omagiu cu fotografii realizate de victime și supraviețuitori ai incendiului din Colectiv. Printre autorii fotografiilor se numără Teodora Maftei, Alex Chelba şi Miluță Flueraș, transmite B1 TV.

Ziua de 30 octombrie trebuia să fie o sărbătoare pentru trupa Goodbye To Gravity care îşi lansa noul album în clubul Colectiv din capitală, aflat în incinta fostei fabrici de încălţăminte Pionierul. O sărbătoare care s-a transformat însă într-o tragedie care a schimbat faţa României.

La ora fatidică 22 şi 30 de minute, efectele pirotehnice au scăpat de sub control şi a izbucnit un incendiu.În doar câteva secunde însă, iadul s-a dezlănţuit. Flăcările s-au extins cu repeziciune iar zeci de tineri aflaţi în club au ars de vii.

În acea seară au fost 27 de morţi. La 2 luni de la tragedie, bilanţul negru a ajuns la 63.

Guvernul organizează În memoria victimelor tragediei o expoziţe. Fotografiile Teodorei Maftei, ale lui Alex Chelba, ale Andradei Mihăilescu, Cătălin Ilnițchi, Claudiu Petre, ale lui Cristian Mitroi, ale lui Liviu Emil Zaharescu, Mihai Anghel, Miluță Flueraș și ale Roxanei Boghian sunt expuse la Palatul Victoria.

Este vorba despre 20 de imagini inedite surprinse de victimele tragediei din 30 octombrie.

comments

comments