full screen background image

Sindicaliștii au respins propunerile Guvernului referitoare la salariul minim și amenință cu greve

protest sind     Sindicaliştii şi reprezentanţii patronatelor au discutat cu ministrul Finanţelor şi ministrul Muncii despre majorarea salariului minim pe economie.

La finalul întâlnirii, sindicaliștii au anunțat că au resprins propunerile cu care au venit reprezentanții Guvernului, anunțând totodată că la începutul anului viitor ar putea avea loc proteste dacă salariul nu va fi majorat.

”Guvernul a venit cu o propunere ca salariul minim să fie de 1.200 de lei, aplicat de la 1 mai 2016. Propunerea avea ca justificare faptul că este nevoie de un studiu care să analizeze impactul pe diferitele județe sau anumite sectoare de activitate care să poată să absoarbă creșterea de 150 de lei a salariului minim. Din acest punct de vedere, mișcarea sindicală a spus că nu este de acord, pentru că decizia se ia acum, și decizia luată, studiul nu are niciun efect asupra problemei salariului minim. Poate avea efect asupra măsurilor legislative de ajutorare a anumitor sectoare de activitate, asupra politicii fiscale legate de locul de muncă, dar, de fapt nu există nicio argumentație logică legată de existența acestui studiu, după ce decizia pe salariul minim este luată. S-a reconfirmat lucrul că se dorește un mecanism de stabilire a salariului minim pe mai multe criterii, implicit pe coșul minim și care să aibă o coerență și o predictibilitate pe viitor. Este singurul pas pozitiv”, a declarat Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa.

comments

comments