full screen background image

O pensiune din Suceviţa a fost închisă temporar, în urma apariției unor cazuri de toxiinfecție alimentară

ambulanta suceava     Comisariatul Judeţan pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a închis temporar o pensiune din Suceviţa, în urma apariției unor cazuri de toxiinfecție alimentară.

Referitor la acest caz, comisarul şef adjunct, Vasile Latiș, a transmis:

“În perioada desfăşurării Comandamentului de iarnă 2015, dispus de Direcţia de Control a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, coordonat de domnul Director General Paul Anghel, s-a înregistrat la C.J.P.C.Suceava, la data de 26.12.2015, ora 19, o reclamaţie privind o posibilă toxiinfecţie alimentară la pensiunea MEMORY din Suceviţa.

O echipă  de  control s-a deplasat imediat la locaţia mai sus menţionată, verificarea făcându-se între orele 20 – 24 şi s-au constatat următoarele: referitor la condiţiile de cazare, s-au constatat mochete uzate şi murdare, praf şi pânze de paianjeni, etc; la bar, casa de marcat nu funcţiona; la blocul alimentar, s-au găsit produse alimentare expirate (smântână şi ciuperci), vase cu ciorbe neetichetate (nu se cunoaşte data la care au fost preparate), iar cel mai grav lucru constatat a fost lipsa contraprobelor pentru mâncărurile preparate în perioada sejurului. De asemenea, la ora 21, cand normal cina trebuia să fie servită, nu s-au găsit produsele pentru aperitiv, păstrăvul era depozitat în lada frigorifică, fiind congelat.

Deoarece administratorul societăţii nu se afla la pensiune, s-a procedat la  completarea unei invitaţii pentru data de 28.12.2015, data la care se va  prezenta  la C.J.P.C.Suceava, cu  toate documentele solicitate. De asemenea, pentru  deficienţele constatate se va proceda la oprirea temporară a activităţii pensiunii MEMORY până la eliminarea acestora, moment în care o nouă echipă de control va verifica veridicitatea îndeplinirii măsurii.”

Cazul a ajuns şi în atenţia Prefecturii.

Prefectul Sucevei, Constantin Harasim, a transmis:

“În urma aspectelor apărute în presă în dimineaţa zilei de 27 decembrie 2015, referitoare la toxiinfecţia alimentară de la o pensiune din Suceviţa, judeţul Suceava, o echipă formată din 3 inspectori din cadrul DSP Suceava – Serviciul de Control în Sănătate Publică, s-a deplasat la faţa locului pentru a preleva probe de apă şi alimente.

Din informaţiile primite de la ISU Suceava, în data de 26 decembrie 2015, ora 18.45, s-a primit un apel pe sistemul naţional unic de apeluri de urgenţă, prin care apelantul informa Serviciul de Ambulanţă Judeţean despre faptul că un minor, în vârstă de 13 ani, se simţea rău, acuzând dureri abdominale. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SAJ, care a constatat faptul că mai erau încă trei persoane ce prezentau aceleaşi simptome. Acestora li s-a acordat asistenţă medicală de specialitate la faţa locului, nefiind necesar transportul acestora la spital. Minorul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Rădăuţi, fiind internat la secţia contagioase, de unde a şi fost externat. Se cunoaşte faptul că, ulterior, s-a mai prezentat o singură persoană la Spitalul din Rădăuţi, acuzând aceleaşi simptome, la ora actuală fiind deja externată.

În funcţie de rezultatul analizelor ce urmează a fi primite de la laboratoarele de specialitate şi a celorlalte elemente verificate, Instituţia Prefectului – judeţul Suceava va dispune, după caz, măsuri conform prevederilor legale în vigoare.”

comments

comments