full screen background image

10 milioane de lei, rămaşi necheltuiţi la Direcţia de Drumuri

cjsv 2309     Consiliul Judeţean Suceava rectifică, în şedinţa ordinară de luni, bugetul propriu al judeţului şi cele ale unităţilor subordonate.

O poziţie importantă a rectificării este cea la care din bugetul Direcţiei Judeţene de Drumuri de Poduri se ia suma de 10 milioane de lei, bani care au rămas necheltuiţi şi care sunt orientaţi înspre acoperirea necesarului pentru plata unor proiecte cu finanţare nerambursabilă europeană.

“Având în vedere că plăţile până la sfârşitul anului, pe secţiunea de dezvoltare, aferente proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, se efectuează din venituri proprii, după care se întocmesc cererile de rambursare, pentru a se putea efectua plata, este necesară modificarea prevederilor bugetare la vărsăminte din secţiunea de funcţionare. Pentru rezolvarea situaţiei, (…) suma de 10 milioane de lei poate fi disponibilizată de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava, de la cheltuielile aferente întreţinerii şi reparării drumurilor judeţene, sumă care nu mai este necesară a se cheltui până la sfârşitul acestui an”, se precizează în raportul la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului judeţean.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava rectificarea survine suplimentării contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate şi încasării unor sume suplimentare din prestări de servicii şi din sponsorizări, în comparaţie cu cele planificate anterior.

La Centrul Cultural „Bucovina” este propusă, de asemenea, o rectificare a bugetului iniţial, aceasta venind pe fondul unor încasări de venituri suplimentare.

Rectificativul de buget este inclusiv urmare a alocării sumei de 310.000 lei, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 950/2015, şi propunerii de acordare de ajutoare financiare pentru persoane aflate în situaţii de extremă dificultate.

comments

comments