full screen background image

Şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog pentru Problemele Persoanelor Vârstnice

1     Astăzi, 23 decembrie, la sediul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, având ca tematică activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Principalele activităţi ale acestei instituţii dedicate persoanelor vârstnice sunt cele legate de îngrijirile paliative, serviciile de asistenţă medicală de urgenţă, serviciile de asistenţă medicală de permanenţă.

Persoanele vârstnice deţin o pondere ridicată ca beneficiari ai programelor naţionale de sănătate derulate sub coordonarea DSP în colaborare cu CAS, iar asigurarea serviciilor medicale şi a tramentelor reprezintă o prioritate la nivel naţional.

În acest context, s-a evidenţiat faptul că la nivelul judeţului Suceava asigurarea serviciilor de sănătate, calitatea şi accesibilitatea acestora au fost îmbunătăţite considerabil în ultima perioadă, însă unele problemele ridicate de către membrii CCDPPV au fost analizate în vederea identificării celor mai eficiente soluţii pentru continuarea procesului de îmbunătăţire a calităţii vieţii şi sănătăţii acestui segment al populaţiei.

comments

comments