full screen background image

Premiul Naţional pentru Sport, acordat la handbalistei Cristina Neagu şi judoka Andreea Chiţu

cristina neagu     Handbalista Cristina Neagu, golgheterul şi cea mai bună jucătoare la CM din Danemarca, şi judoka Andreea Chiţu, campioană europeană şi vicecampioană mondială, au fost distinse de MTS şi COSR cu Premiul Naţional pentru Sport în 2015, în valoare totală de 30.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de miercuri al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), decizia a fost luată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al forului, care au considerat că cele două sportive merită să împartă distincţia.

“În conformitate cu prevederile legale aplicabile, Ministerul Tineretului şi Sportului, cu consultarea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, poate acorda anual «Premiul naţional pentru sport», în valoare de 30.000 lei, pentru rezultate de excepţie obţinute în anul respectiv, prin ordin al ministrului Tineretului si Sportului, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”, se arată în comunicatul COSR.

Potrivit legilor în vigoare nu poate fi acordat decât un singur premiu în 2015, astfel că acesta va fi împărţit de cele două sportive, conform documentului citat.

comments

comments