full screen background image

Expoziţia “Meserii pe cale de dispariție” din Bucovina, realizată de fotograful rădăuțean Dragoș Acsani

viva cafe radauti foto     Despre fotografie se spune ca este “arta de a fura timpului o fărâmă de clipă”.
Fotografia a apărut acum 150 de ani, ca urmare a dorinței omului de a reține din nenumăratele evenimente ce-i marchează viața pe cele mai importante.

Arta fotografiei nu este altceva decât o modalitate de a ne înfrumuseța viața, de a ne readuce în minte momente memorabile ale existenței proprii, de a cunoaște alte culturi și popoare, de a vizualiza locuri de rară frumuseţe.

Pentru fotograful rădăuțean Dragoș Acsani, fotografie înseamnă și arta de a imortaliza crâmpeie din ceea ce ne înconjoară.

De aceea, primul său proiect fotografic s-a intitulat “La pas prin Bucovina”.

Pe suport de hârtie, pentru a păstra parfumul anilor trecuți, a fotografiat peisaje din zona noastră, din locuri cunoscute sau mai puțin umblate.

Mergând prin Bucovina, la pas, a descoperit meserii demult uitate sau pe cale de dispariție, și de aici ideea de a schimba tema fotografiilor sale.

Așa s-a născut colecția de fotografii “Meserii pe cale de dispariție” din Bucovina, expusă la restaurantul Orso Bruno 2.

Meseriile pe care Dragoș Acsani le-a identificat ca fiind pe cale de dispariție, în zona noastră, sunt multe, însă cele de care a reușit să se ocupe până acum sunt meseriile de miner, fierar, olar, coșar și chiar impiegat de mișcare.

Colaborând cu o echipă din care face parte fiul său Victor, elev în clasa a X-a, cu un grup de manechine și cu un make-up artist, a reușit să realizeze această expoziție cu ocazia Zilei Bucovinei.

Expoziția va rămâne deschisă până la sfârșitul acestei săptămâni.

Dragoș Acsani a fost prezent în studioul Radio VIVA FM, iar mai jos poţi asculta ce spune despre arta sa.

0:00

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments