full screen background image

Proiectul „Suceava-Capitală europeană” va fi susţinut în faţa experţilor UE

Lungu 1908     Joi, 10 decembrie, la Ministerul Culturii, o delegaţie de 10 reprezentanţi ai municipiului Suceava va susţine, în faţa experţilor Uniunii Europene, Proiectul “Suceava-Capitală europeană”.

Primarul Ion Lungu a precizat că din delegaţie fac parte reprezentanţii firmei de consultanţă, directorul interimar al Teatrului municipal, reprezentanţi ai Primăriei din Cernăuţi şi ai oraşului Barcelona, precum şi alte persoane, specialişti care au lucrat la strategia culturală a municipiului Suceava.

În echipa prezentă la interviul respectiv cooptaţi sunt, printre alţii, doctorandul Radu Bores, a cărui firmă de consultanţă a întocmit Strategia culturală a Sucevei;  Carmen Steiciuc, preşedintele Asociaţiei „Suceava-Capitală europeană” şi Tatiana Tatarciuc, de la Primăria din Cernăuţi, Ucraina. Proiectul sucevean se bucură, de asemenea, şi de susţinere spaniolă, prin intermediul Susanei Alonso San Pedro, din Barcelona, colaborator al firmei Genesis, cea care a realizat Strategia culturală suceveană.

Ion Lungu crede că municipiul Suceava va trece de faza de preselecţie, urmând ca, pentru etapa finală, să colaboreze şi cu oraşul Pireu din Grecia.

comments

comments