full screen background image

Cod galben de ceață, până la ora 11.00, în 7 județe și pe A2

ceata     Cod galben de ceață în mai multe judeţe din ţară. Izolat, vizibilitatea este redusă sub 50 de metri. Cei mai afectaţi sunt şoferii care circulă la această oră pe Autostrada Soarelui.

Astfel, potrivit ANM, între orele 08.00 – 11.00, codul galben de ceață intră în vigoare în județele Constanța, Harghita, inclusiv drumurile naţionale şi europene.

Ceața “determină scăderea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m”.

Până la ora 9.00, codul galben se aplică județelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Ialomiţa, Brăila şi Călăraşi, pe drumurile naţionale şi europene aferente şi autostrada A2.

Nu scăpăm de ceaţă nici în perioada care urmează. Specialiştii avertizează că va fi principalul fenomen meteo în aproape toată ţara.

Asta cel puţin până după 16 decembrie, atunci când, în special la munte încep ninsorile. Autorităţile au început deja pregătirile.

Ministrul de Interne Petre Tobă le-a cerut prefecţilor să publice pe site-urile instituţiilor contractele de deszăpezire aflate în derulare.

Primăria Generală a Municipiului București a început acțiunea de verificare a bazelor de deszăpezire din toate sectoarele Capitalei pentru a se asigura că operatorii respectă programul de măsuri prevăzut în contracte.

Edilul general interimar a amintit că există un plan de deszăpezire, în care prioritare sunt străzile principale, după care se intervine și pe cele secundare.

De asemenea, primarul general interimar Răzvan Sava, a declarat că reprezentanții municipalității vor fi mai fermi în aplicarea legii în ceea ce îi privește pe operatorii de deszăpezire care nu își duc la îndeplinire sarcinile.

Măsurile din capitală vin în condiţiile în care meteorologii anunţă că ninsorile se apropie.

Între timp, ministrul Administrației și Internelor, Petre Tobă, a cerut prefecților să publice pe paginile proprii de internet o situație cu toate contractele de deszăpezire care sunt în derulare.

comments

comments