full screen background image

Dâncu: Sper ca anul viitor să avem o execuție bugetară de 100% la fondurile guvernului

vasile_dancu     Vicepremierul Vasile Dâncu a vorbit, luni, despre discuția pe care a purtat-o cu grupul parlamentar PSD.

Subiectul principal a fost bugetul pe anul 2016, dar au existat și discuții despre proiectele de investiții și structura bugetului.

“Am convenit să fie urmată venirea mea și de alți miniștri. Oirce solicitare din partea grupurilor parlamentare vor fi onotare de miniștri cabinetului”, a spus Dâncu.

“Suntem interesați să avem un program comun de schimbări legislative, să facem reforme în administrația centrală și locală. Sperăm într-o colaborare bună cu colegii noștri din Parlament. Suntem deschiși la orice interacțiune, răspundem întrebărilor, interpelărilor”, a completat sociologul.

Dâncu a precizat că există 9,5 miliarde de euro, bani pe care guvernul îi are pentru dezvoltarea proiectelor – pentru planul național de dezvoltare locală sunt atribuiți 3,5 miliarde de euro.

Printre proiectele în curs de dezvoltare se află sălile de sport care nu au autorizație de funcționare – “Am pus 800 milioane în buget, vom completa la rectificare”.

“Bani avem, trebuie să îi cheltuim”, a subliniat vicepremierul.

Întrebat de ce nu s-au cheltuit banii pentru investiții de până acum și cine se face vinovat de acest lucru, Dâncu a explicat faptul că “guvernul nu are vină. Avea banii la dispoziție, vina e împărțită. Avem un cadrul legislativ care nu a facilitat achiziții publice mai rapide, au fost procese. Poate coordonarea nu a fost foarte bună. Trebuie să regândim mecanismele”

“Noul guvern încearcă să nu facă o dominantă ideologică, ci să meargă la necesitățile cele mai stringente. Să vedem care sunt tipurile de investiții neacoperite de fondurile europene, să le acoperim din bugetul de stat. Continuăm analizele pentru a vedea zonele care rămân neacoperite”, a conchis oficialul.

comments

comments