full screen background image

ANAF demarează operațiunea “Revelion 2016”

ANAF     Odată cu finalizarea primei etape a operațiunii “Cristal” și până la reluarea acesteia, la începutul lui 2016, conducerea ANAF a decis ca toate resursele operative și materiale implicate în verificarea centrelor engros din toată țară să fie relocate în cadrul unei noi operațiuni denumită „Revelion 2016”, informează instituția într-un comunicat.

Astfel, în intervalul 31.12.2015 – 05.01.2016, inspectorii antifraudă vor controla, la nivelul întregii țări, localurile care organizează petreceri de revelion.

„În cadrul acestei operațiuni se urmărește verificarea modului în care operatorii economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de revelion vândute, precum și încasările din seara de revelion care nu au fost prinse în pachetele respective”, informeaza ANAF.

Acțiunea se bazează pe monitorizarea ofertelor organizatorilor. În etapa de predocumentare, pe baza datelor din surse deschise și proprii, legate de capacitatea localurilor, numărul pachetelor oferite la vânzare, cuantumul aprovizionărilor și înregistrarea acestora în evidențele contabile, s-au alcătuit profilele de risc și eșantionul de verificat.

Această acțiune are loc după razia inspectorilor asupra complexului comercial Dragonul Roşu, în cadrul Operaţiunii “Cristal”, unde s-au aplicat amenzi in valoare de 1,6 milioane de euro.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza