full screen background image

Reformă în achizițiile publice

achizitii publice     Modificările legislației în domeniul achizițiilor publice și impactul acestora asupra mediului de afaceri vor face obiectul conferinței ’’Reforma în achizițiile publice’’, care va avea loc pe data de 10 decembrie, la București, Sala Brâncuși, Romexpo, începând cu ora 9.00.

Evenimentul  face parte din programul ’’Parteneri pentru Dezvoltare’’ al cotidianului Curierul Național și al confederației patronale UGIR și este susținut de Asociația Naționala a Municipiilor din România (AMR), Fundația Naționala a Tinerilor Manageri (FNTM), Asociația Naționala a Specialiștilor în Achiziții (ANSA) și Institutul pentru Politici Publice (IPP), fiind organizat cu sprijinul agenției de relații publice Concord Communication.

Vor participa în calitate de speakeri: Elena Tudose – IPP, Vlad Cercel – Tuca Zbarcea & Asociații, Sorin Fusea – ANSA, Irina Popovici – Deloitte România. Alți invitați în cadrul conferinței sunt reprezentanți ai ANAP și CNSC.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate și dezbătute principalele modificări aduse de noile acte normative, contracte excluse de la aplicarea legislației în domeniul achizițiilor publice/concesiunilor, criterii privind eligibilitatea, criterii privind calificarea și criterii de atribuire, modificarea contractelor de achiziție publică/concesiune. De asemenea, se va discuta despre riscurile ce pot apărea în derularea procedurilor de achiziții publice, despre prevenirea,combaterea conflictelor de interese și fraudelor prin promovarea integrității și a transparenței, dar și despre gestionarea riscurilor și prevenirea, respectiv combaterea corupției. O altă temă supusă dezbaterii este legată de capacitatea sistemului de achiziții publice de a reglementa în mod eficient activitatea economică și răspunsul pieței .

Conferința se adresează atât companiilor private cât și autorităților publice, până acum fiind înscriși reprezentanți ai companiilor din diverse domenii de activitate: finanțe, asigurari, IT, publicitate, construcții, utilități, turism, juridic, consultanță, dar și din primării la nivel național. Înscrierile la conferință sunt în desfășurare, data limită fiind 8 decembrie.

comments

comments