full screen background image

Până pe 6 decembrie 2015, la Londra se desfășoară Festivalul de Film Românesc: POVEȘTI NEÎNCHEIATE

ag
Până pe 6 decembrie 2015, la Londra se desfășoară Festivalul de Film Românesc: POVEȘTI NEÎNCHEIATE. Festivalul prezintă cele mai noi şi mai captivante producţii ale efervescentei industrii de film românești.

Organizatorii Festivalului, compania britanică de management artistic Profusion International, acordă anual BURSA PROFUSION. Scopul bursei este de a promova filme bazate pe experiența din diaspora și de a încuraja dezvoltarea tinerilor care trăiesc în comunitățile din afara țării.

Invitați speciali din România sunt prezenți la proiecțiile londoneze: regizorul Stere Gulea („Moromeții”), actorii Andreea Vasile („De ce eu?”) și Toma Cuzin („Aferim!”, „Comoara”), scenaristul Alexandru Baciu („Un etaj mai jos”) și producătoarea Florentina Onea („Box”).

La Dimineți Animate, Andrada a stat de vorbă din nou, ca în fiecare vineri, cu Andrei Giurgia, despre ultimele noutăți in cinematografele din România!

0:00

Iată care sunt cele mai noi filme, și ce putem viziona în cinematografele din Suceava:

IN THE HEART OF THE SEA

Inspirat de bestseller-ul omonim semnat de Nathaniel Philbrick, apreciatul regizor Ron Howard aduce din decembrie pe marile ecrane aventura “În Inima Mării”.

În iarna anului 1820, ambarcaţiunea Essex este atacată şi distrusă de o balenă uriaşă cu o voinţă distrugatoare parcă planificată. “În Inima Mării” surprinde dezolanta imagine de după asalt şi lupta pentru salvare a echipajului captiv în mijlocul vastei întinderi de apă. Cei câţiva supravieţuitori dintr-o barcă ating limita imposibilului pentru a rămâne în viaţă.

Trecând prin furtuni devastatoare, foamete, panică şi disperare, oamenii vor ajunge să pună la îndoială propria credinţă, moralitatea şi chiar valorile umane după care se ghidează. În tot acest timp, căpitanul caută o modalitate de a se ghida în larg şi de a-şi duce la ţărm echipajul, pe când secundul său devine obsedat de dorinţa de a captura fioroasa balenă.

O producţie Warner Bros. Pictures, filmul “În Inima Mării” reuneşte şi o distribuţie complexă din care fac parte Chris Hemsworth, Owen Chase, Benjamin Walker sau Tom Holland.

THE LITTLE PRINCE

Redescoperiţi acum una dintre cele mai îndrăgite poveşti ale tuturor timpurilor. Mark Osborne, regizorul lui Kung Fu Panda, care a fost nominalizat la premiul Academiei, vine acum cu prima adaptare animată a legendarei capodopere a lui Antoine de Saint-Exupéry, Micul prinţ.

Eroina povestirii este Fetiţa (Mackenzie Foy), pe care mama sa (Rachel McAdams) o învaţă cum să se poarte în lumea adulţilor. În acest proces intervine un vecin cumsecade, dar cam excentric, Aviatorul (Jeff Bridges). Acesta îi prezintă micii sale prietene o lume extraordinară, în care totul este posibil. Este lumea pe care i-a prezentat-o, la rândul său, Micul prinţ (debutantul Riley Osborne).

Aici începe călătoria magică şi emoţionantă a Fetiţei în universul Micului prinţ. Iar Fetiţa îşi redescoperă copilăria şi învaţă că cel mai important lucru este să ai prieteni şi să înţelegi esenţialul vieţii prin prisma inimii; căci esenţialul nu poate fi văzut cu ochiul liber, ci poate fi cunoscut cu adevărat doar prin prisma sufletului.

Un film animat, frumos realizat, inspirat de capodopera lui Antoine de Saint-Exupéry, din 1942, povestirea „Micul prinţ”, care va fi lansat în cinematografele din întreaga lume în 2015. Regia şi producţia ii apartin lui Mark Osborne, care a fost co-regizorul filmului DreamWorks “Kung Fu Panda,” nominalizat la Oscar. Filmul este produs de Aton Soumache, Dimitri Rassam şi Alexis Vonarb, co-fondatorii On Animation Studios.

KRAMPUS

Producţie Legendary Pictures, KRAMPUS. SPAIMA CRĂCIUNULUI este o poveste de un comic sumbru despre un demon al Crăciunului care aruncă o lumină insolent de fantezistă asupra sărbătorii preferate a copiilor din toată lumea.

Când familia sa disfuncţională se ceartă pe tema sărbătorilor, tânărul Max (Emjay Anthony) îşi pierde interesul şi refuză să se mai bucure că vine Crăciunul. Dar habar nu avea că cei care îşi pierd spiritul de sărbătoare dezlănţuie furia lui Krampus, o forţă demonică din vremuri străvechi care are misiunea de a-i pedepsi pe cei care nu mai cred în Crăciun.

Asupra familiei lui Max se dezlănțuie iadul, căci toate îndrăgitele simboluri de Crăciun prind viaţă şi îi aruncă în asediu, învrăjbindu-i unul împotriva altuia, declanşând un adevărat război pentru supravieţuire.

Krampus şi subalternii săi fioroşi sunt rezultatul eforturilor combinate ale companiilor Weta Workshop şi Weta Digital, ambele renumite pentru realizările spectaculoase din trilogiile The Lord of the Rings şi The Hobbit, sau din King Kong, printre altele.

comments

comments