full screen background image

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, despre pregătirile pentru Sărbătorile de iarnă

lh     Sucevenii nu s-au bucurat prea mult de imaginea bradului iluminat din centrul municipiului Suceava, pentru că unii dintre petrecăreții care au chefuit de Ziua Națională nu prea știu ce înseamnă spirit civic.

Pe scurt, niște suceveni au avut grijă să distrugă instalația de alimentare cu energie electrică a bradului. Așa se face că bradul, în care luminile au fost aprinse marți seara, la ora 18:00, în cadrul manifestărilor de Ziua Națională din centrul Sucevei, nu a bucurat prea mult privirile trecătorilor, pentru că a fost vandalizat.

“Efortul” celor care au făcut gestul nu s-a oprit aici, ci a continuat și în parcarea subterană, unde au provocat pagube în casa liftului.

Matinalii Andrada și Călin au adresat, joi dimineață o invitație către viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, care a răspuns prompt și a venit în studioul Viva FM, pentru a da detalii despre acest incident.

Lucian Harșovschi: “99,9% dintre suceveni sunt oameni cumsecade, cu cei șapte ani de acasă. În schimb, avem un procent de 0,01% care înțeleg că trebuie să se manifeste așa. Era o cutie sub bradul de Crăciun din care plecau toate legăturile pentru instalația electrică, și care a fost desfăcută, încuiată fiind, și s-au smuls anumite fire de acolo. Noi avem camere video în zonă, din nefericire însă, pe acele camere nu se poate vedea exact chipul unui om, pentru că ele sunt camere de înălțime, dar cred că mai multă atenție din partea Poliției Locale este necesară, dar și mai multă responsabilitate din parte sucevenilor!”

Cei trei au vorbit și despre ultimele pregătiri pe care administrația locală le va face săptămânile următoare. Este vorba de încă o serie de instalații luminoase specifice sărbătorilor de iarnă care trebuie să sosească, pentru ca mai apoi să fie montate în Centrul municipiului, dar și pe Bulevardul George Enescu, instalații în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

Interviul integral cu Lucian Harșovschi, din cadrul emisiunii “Dimineți Animate”, îl puteți asculta mai jos!

0:00

comments

comments