full screen background image

Senatorii au votat încuviințarea reținerii și arestării lui Dan Șova

dan sova     Senatorii au votat favorabil cererea DNA privind reținerea și arestarea lui Dan Șova, potrivit B1 TV.

Parlamentarii au dat 95 de voturi “pentru” și 30 “împotrivă”.

Șova, acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură, a părăsit Senatul în lacrimi, susținând că nu face declarații și că “ce am avut de spus, am spus la tribuna Senatului”.

Joi, la începutul votului, Șova susținea în fața colegilor că “nu vă spun cum să votați. Să votati conform conștiinței, așa cum scrie la regulament și la Constituție”.

Acesta a pledat pentru nevinovăția sa, considerând că nu este un pericol public.

“Nu am sesizat să fugă lumea de mine în mall, să se sperie lumea de mine în stația de tramvai. Nu știu de ce reprezint un pericol public”, spunea senatorul.

Parlamentarul a mai fost la mâna colegilor și în luna februarie când a solicitat să voteze împotriva cererii DNA, lucru care s-a și întâmplat.

“E important pentru plen să știe că niciuna din acuzațiile pentru care mi s-a cerut arestarea în februarie nu am fost trimis în judecată. Sunt unul dintre puținii oameni din Senat cu o experiență de 20 de ani de experiență juridică. Există o modă să vorbești despre renunțarea la imunitate”, a subliniat acesta.

comments

comments