full screen background image

Comercianții de carne de porc, controlaţi de inspectorii veterinari

carne de porc     Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare Suceava au format echipe mixte cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție și controlează atât mișcarea animalelor, cât și a produselor alimentare.

Măsurile suplimentare de protejare a sănătății publice vor fi derulate până pe data de 4 ianuarie anul viitor.

Medicii veterinari spun că o atenție deosebită va fi acordată comercianților de carne de porc din târguri și oboare, precum și a celor din piețele agroalimentare.

O altă măsură dispusă de conducerea centrală este organizarea unui serviciu de permanență, în perioada 2 decembrie — 10 ianuarie, la nivelul întregii rețele sanitare veterinare.

Instituția precizează că această decizie a fost luată pentru a facilita cetățenilor accesul la informații și pentru a sesiza nereguli din domeniul siguranței alimentelor.

Un alt motiv pentru organizarea serviciului este cel reprezentat de alerta privind creșterea nivelului de risc pentru pesta porcină africană, generat de confirmarea acestei boli în Ucraina.

comments

comments