full screen background image

Lucian Bute, pregătit pentru câștigarea celui de-al doilea titlu de campional mondial

Lucian Bute     Lucian Bute este pregătit pentru înfruntarea de titlul mondial cu britanicul James Degale. Românul este hotărât să îşi recapete centura IBF pierdută în 2012 după înfrângerea brutală în faţa lui Carl Froch. Bute şi-a încărcat bateriile într-un mod inedit înaintea marelui meci. A mers la o cantină pentru persoane defavorizate şi i-a servit pe nevoiaşi cu mâncare, informează B1Tv.

Cele două înfrângeri dureroase suferite în ultimii ani de Lucian Bute, cu Froch şi Jean Pascal, nu i-au afectat moralul acestuia. Românul este hotărât să îşi ia înapoi centura IBF pe care a deţinut-o timp de 5 ani. Bute îl va înfrunta duminică noapte la Quebec pe britanicul James De Gale, fostul campion olimpic de la Bejing. De Gale a pus mâna pe centura cu diamante IBF în acest an, după retragerea lui Carl Froch.

“Este un privilegiu pentru mine să am această oportunitate de a lupta pentru centură chiar în faţa suporterilor mei. Quebec este oraşul meu şi mă simt grozav aici”, a spus Lucian Bute.

Bute a primit şi un sfat mai puţin ortodox de la antrenorul său Howard Grant. Viitorul adversar al gălăţeanului este recunoscut pentru duritatea sa, care trece de limitele regulamentului. Grant îi cere lui Bute să îi răspundă lui De Gale cu aceeaşi monedă.

„Poate că arbitrul îl va avertiza. Dacă nu o face, trebuie să îi arzi un cot în figură. Ura face parte din acest business. Iar unii indivizi ar face orice pentru a te destabiliza. Dacă încearcă îi voi cere lui Lucian să îi ardă un cot fix între ochi, în mijlocul ringului, când arbitrul este cu spatele. Punct!”, a spus antrenorul lui Lucian Bute, Howard Grant.

James DeGale se arată foarte încrezător înaintea meciului cu Lucian Bute, de pe 28 noiembrie. Britanicul susține că îl va bate pe Lucian chiar la el acasă, la Quebec, chiar dacă românul nu a pierdut niciun meci în Canada.

“Bute este încă un pugilist bun, periculos. El a fost campion mondial pentru mult timp, dar eu sunt prea tânăr, prea proaspăt. Simt că zbor la antrenamente, la sparringuri, mă simt ca un monstru şi nu contează cine e în faţa mea”, a spus pugilistul.

Bute s-a destins într-un mod inedit înainte luptei pentru titlul mondial. A mers la o cantină pentru persoane defavorizate şi i-a servit pe nevoiaşi cu mâncare, a stat de vorbă cu ei şi a făcut poze cu doritorii.

Dacă va câştiga duminică, Lucian va deveni primul român din istorie care devine pentru a doua oară campion mondial.

comments

comments