full screen background image

Localitățile Gura Humorului şi Mănăstirea Humorului sunt în sărbătoare

221437mare     Primăriile din Gura Humorului şi Mănăstirea Humorului marchează, de astăzi până sâmbătă, 525 de ani de la prima atestare documentară a localităţii Gura Humorului şi 600 de ani la Mănăstirea Humorului.

Astăzi a fost lansată monografia “Gura Humorului în imagini şi cuvinte” –  autor Mihai Camilar şi expoziţia de fotografie Gura Humorului de altădată, urmată de ridicarea drapelului oraşului.

La Mănăstirea Humorului, a fost lansată monografia “Mănăstirea Humorului în cultura şi istoria Bucovinei”, de Leon Buburuzan, și apoi o medalie comemorativă.

Mâine, la Muzeul Obiceiurilor din Bucovina va fi deschisă expoziţia de numismatică “Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi va fi dezvelită o placă comemorativă cu numele guvernatorilor Bucovinei şi ale unor oameni de seamă ai oraşului Gura Humorului.

Sâmbătă, în Piaţa Catedralei din Gura Humorului, după o paradă a carelor populare, va fi ridicat drapelul Bucovinei şi va fi oficiată slujba de sfinţire cu prilejul dezvelirii monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, amplasat pe platoul Catedralei.

Sărbătoarea va fi întregită cu un concert folcloric, urmat de muzică folk şi poezie.

comments

comments