full screen background image

4 transporturi de material lemnos fără documente, stopate de poliţişti

camion cu lemne     Marţi, în jurul orei 10.30, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control, pe DJ 208 D, pe raza comunei Hănțești, autoutilitara condusă de un bărbat, de 44 de ani, din comuna Vama, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 3,94 mc de cherestea răşinoase.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 1.500 de lei, a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

În jurul orei 16.21, I.P.J. Suceava a fost sesizat, prin 112, despre faptul că, pe DN 17A, circulă o autoutilitară care transportă material lemnos fără documente legale.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Marginea, deplasați operativ în zonă, au identificat și oprit pentru control, pe raza comunei Sucevița, autoutilitara condusă de un bărbat, de 36 de ani, din comuna Poieni Solca, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 2,5 metri steri de lemn de foc.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 171/2010,  iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

În jurul orei 19.45, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliție Rurală Păltinoasa a oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat, de 28 de ani, din comuna Moara, care transporta  material lemnos, respectiv lemn de foc de esență fag.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 11,90 metri steri de lemn de foc.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

În jurul orei 18.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a identificat abandonat, pe un drum comunal neclasificat din comuna Sucevița, un autocamion încărcat cu material lemnos.

Ulterior, la fața locului s-a prezentat un tânăr, de 26 de ani, din comuna Sucevița, care a declarat faptul că atât autocamionul, cât și materialul lemnos, îi aparțin, precum și faptul că nu deține documente de proveniență pentru materialul lemnos.

În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, conform Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos în cantitate de 16,51 mc de lemn de lucru din specia molid, a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

comments

comments