full screen background image

Radio VIVA FM va emite şi în Iaşi, pe 105,0 FM!

Viva News vn     Radio VIVA FM a câştigat astăzi, în şedinţa Consilului Naţional al Audiovizualului (CNA), licenţa pentru o nouă frecvenţă – 105,0 FM, pentru municipiul Iaşi.

Iniţial, pentru respectiva frecvenţă au fost înscrise 20 de firme.

În al doilea tur, la care au mai intrat posturile Radio Guerrilla și Radio Bună Ziua Iași, frecvenţa a fost adjudecată de Radio VIVA FM, care a primit 8 voturi “pentru”, din partea celor 9 membri prezenţi (Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Lorand Turos și Valentin Jucan; Laura Georgescu, președintele CNA, și Florin Gabrea au lipsit de la ședință).

Sistemul de vot din şedinţa de azi a fost următorul: Este luată în discuție fiecare frecvență radio si sunt supuse la vot, într-un prim tur, fiecare propunere de proiect. În tura a doua de vot, rămân proiectele cu cele mai multe voturi, iar dacă nu se decide nici în acest caz, se trece și la al treilea tur. Dacă nici la al treilea tur un proiect nu a adunat minimum șase voturi pentru a fi acordată licența, votul va fi reluat într-o ședință viitoare.

În prezent, Radio VIVA FM emite în Suceava (93,7 FM), Fălticeni (97,8 FM), Rădăuţi (90,1) şi Botoşani (106,3 FM).

Mulţumim celor care ne-au acordat un vot de încredere şi ne bucurăm că a fost înţeleasă importanţa unui radio local în peisajul media naţional!

comments

comments