full screen background image

ISIS a transmis noi amenințări Franței

Hayat Boumeddiene 'appears in Islamic State film' - 06 Feb 2015     Un luptător al Statului Islamic (SI), identificat ca cetățean belgian, le-a cerut “fraților” săi din străinătate să urmeze exemplul atacurilor de la Paris, lăudate pentru că au creat haos în Franța, într-un clip publicat de Reuters, transmite b1tv.

“Adresez un mesaj fraților mei care au rămas în urmă, să vă temeți de Allah și să urmați exemplul celor care au răsturnat Franța în câteva ore”, a susținut luptătorul în limba franceză. “Abu Qatada al-Beljiki” a afirmat că atacurile de la Paris au făcut milioane de oameni să plângă, dar a adus bucurie “credincioșilor”.

La rândul lor, europenii au anunţat că vor intensifica lupta împotriva grupării jihadiste.

“Suntem convinși că trebuie să continuăm să atacămSI în Siria. Ne vom intensifica atacurile, vom alege ținte care vor produce cât mai multe pagube posibile acestei armate teroriste”, a declarat Fracois Hollande într-o conferință de presă.

Concomitent poliţiştii francezi au dat publicităţii fotografia celui de-al treilea kamikaze de la Stade de France şi au făcut apel la cei care au fost în zonă, în momentul atentatelor, să ajute la identificarea teroristului. Anchetatorii anunţaseră că bărbatul, care şi-a detonat explozibilii în apropiere de poarta H a stadionului naţional francez, a fost înregistrat pe 3 octombrie pe insula greacă Leros, în acelaşi timp cu un alt atacator sinucigaş. Şi fotografia acestuia a fost făcută publică de poliţie.

De asemenea, forțele de securitate franceze au făcut aproape 300 de controale în toate zonele Parisului, după atacul jihadist din 13 noiembrie.

David Cameron a pledat la Paris, alături de François Hollande, în favoarea unor atacuri aeriene britanice împotriva Statului Islamic în Siria.
“Trebuie să luăm măsuri decisive atunci când pun în pericol viaţa unor oameni nevinovaţi. Marea Britanie va face tot ce îi stă în putinţă pentru a sprijini Franţa ca să înfrângem acest rău”, a declarat Cameron.

Premierul Ungariei, Viktor Orban a venit cu o declaraţie tipică atitudinii adoptate în ultimul an. Orban a spus că toţi imigranții din Orientul Mijlociu și din Africa prezintă risc terorist, dat fiind că nu li se cunosc identitățile.

comments

comments