full screen background image

Avertizare pentru americanii din întreaga lume

sua     Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o alertă de călătorie în întreaga lume, avertizând cetățenii americani asupra “creșterii amenințărilor teroriste”, informează Agerpres.

“Informațiile actuale sugerează că Statul Islamic, Al-Qaida, Boko Haram și alte grupuri teroriste continuă să planifice atacuri teroriste în mai multe regiuni”, a declarat Departamentul de Stat într-o avertizare postată pe site-ul său, menţionând recentele atentate comise în acest an în Franța, Nigeria, Danemarca, Turcia și Mali.

“Autoritățile cred că există permanent probabilitatea comiterii unor atacuri teroriste pe măsură ce membri ai SI/Daesh se întorc din Siria și Irak”, avertizează diplomația americană, făcând referire la combatanții străini care s-au întors în țările lor de origine după ce au luptat în rândurile organizației jihadiste.

“Extremiștii au vizat evenimente sportive, teatre, piețe sau servicii aeriene”, adaugă Departamentul de Stat, referindu-se la ultimele atentate, în special de la Paris, din 13 noiembrie, sau împotriva unui avion rusesc deasupra peninsulei egiptene Sinai, la sfârșitul lunii octombrie.

Departamentul de Stat emite frecvent alerte, de la țară la țară, pentru cetățenii americani rezidenţi sau care călătoresc în străinătate, dar aceasta din urmă este mondială și are o dimensiune particulară, ținând cont de atentatele în ultimele săptămâni, notează France+Presse.

Posibile noi “atacuri ar putea avea loc printr-o varietate de tactici, recurgând la arme convenționale sau neconvenționale, și pot viza interese publice sau private”, potrivit Departamentului de Stat.

Washingtonul nu intră în detalii, asigurând că “va continua să colaboreze strâns cu aliații” în fața “amenințării reprezentate de terorismul internațional”.

comments

comments