full screen background image

Un sfert de veac de învăţământ economic superior în Suceava

USV ec     Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP) din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” aniversează 25 de ani de învăţământ economic superior în Suceava.

Evenimentul este marcat pe fondul sărbătoririi, Zilei economistului, pe 23 noiembrie, în organizarea Asociaţiei Generale a Economiştilor din România (AGER) şi Asociaţiei Facultăţilor de Economie din România (AFER).

Data semnifică deschiderea primului curs universitar de economie politică din ţara noastră, Intitulându-se „Despre importanţa (însemnătatea) economiei politice”, acesta a fost susţinut de către profesorul Ion Ghica, în 1843, la Academia Mihăileană din Iaşi.

„Ziua economiştilor reprezintă, pentru toţi economiştii, un moment important de angajare în ridicarea potenţialului creativ al profesiunii de economist, unul al responsabilităţii sociale, al integrării eticii în afaceri, în comportamentul agenţilor economici, precum şi al racordării  teorie cu practica”, declară prof. univ. dr. Carmen Năstase, decanul FSEAP.

În sfertul de veac trecut de la înfiinţare, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică a crescut de la un an altul,  având un loc bine stabilit în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, cât şi în rândurile comunităţii academice româneşti.

Prin calitatea procesului de formare a cursanţilor, FSEAP şi-a câştigat încrederea la nivelul mediilor de afaceri regional şi naţional.

Facultatea oferă 11 programe de licenţă (pe 11 domenii), 12 programe de masterat (pe 5 domenii) şi 3 programe de doctorat.

FSEAP Suceava se bazează pe valori precum etica academică şi profesionalismul, fiind o facultate de perspectivă, ai cărei absolvenţi – ca urmare a adaptării conţinutului învăţării la exigenţele mediului de afaceri.

comments

comments