full screen background image

Primăria Fălticeni organizează manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, comemorării eroilor Revoluţiei din 1989, activităţi dedicate Crăciunului şi Anului Nou

Viva News fl     În perioada 28 noiembrie – 31 decembrie, Primăria Municipiului Fălticeni organizează manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, comemorării eroilor Revoluţiei din 1989, activităţi dedicate Crăciunului şi Anului Nou 2015 şi manifestări sportive.

Pe 28 noiembrie 2015, la bazinul de înot al Centrului Miraj Resort & Spa va avea loc “Cupa Miraj” la înot, pentru copii. Vor participa 200 de copii, competiţia desfăşurându-se pe 5 categorii de vârstă, fete şi băieţi.

Pe 1 Decembrie 2015, ora 12,00, la Monumentul Eroilor din Piaţa „Nada Florilor”, va avea loc un ceremonial religios, depuneri de coroane de flori şi defilarea unor subunităţi de jandarmi şi pompieri militari de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni şi Detaşamentul Fălticeni al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

În perioada 14 – 19 decembrie 2015, la sediul Primăriei Municipiului Fălticeni, preşcolari şi elevi de la şcolile din municipiul Fălticeni dar şi urători din comunele din judeţ îşi vor prezenta obiceiurile de Crăciun şi Anul Nou. Lor li se adaugă Ansamblul Folcloric “Opincuţa” din Republica Moldova.

Pe 19 decembrie, la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, se va desfăşura a patra ediţie a Concursului „Christmas Dance”. Competiţia reuneşte 600 de elevi şi preşcolari din judeţul Suceava.

Tot pe 19 decembrie, în Sala de sport “Gabriel Udişteanu”, se va desfăşura ediţia a VIII-a “Cupa Iernii” la tenis de masă, concurs organizat de A.C.S. „Şomuz” Fălticeni, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Fălticeni şi Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Suceava. Anul trecut, la competiţie au participat peste 160 de iubitori ai acestui sport, anul acesta se mizează pe
aproximativ 200 de sportivi din toată ţara.

Pe 20 decembrie, în Sala de sport “Gabriel Udişteanu”, se va desfăşura ediţia a III-a a “Cupei Moş Crăciun” la tenis de câmp, concurs organizat de A.C.S. „Nada Florilor” Fălticeni, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Fălticeni. Vor participa 80 -100 de copii care practică acest sport în cadrul A.C.S. „Nada Florilor” Fălticeni.

Pe 22 decembrie, începând cu ora 12,00, va avea loc comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989. Vor fi depuse coroane de flori la „Monumentul Eroilor Revoluţiei” situat pe strada 2 Grăniceri, la mormântul eroului Ioan Bute, din curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi şi la mormântul eroului Ionel Pascal, din Cimitirul Oprişeni.

Tot pe 22 decembrie, la ora 16,00, pe Aleea pietonală, zona Primăriei, va fi inaugurat Oraşelul Copiilor.

Pe 24 decembrie, ora 16,00, Moş Crăciun va veni cu daruri pentru copiii din Fălticeni în Orăşelul Copiilor.

Pe 27 decembrie, începând cu ora 16,00, în Piaţa „Nada Florilor”, se va desfăşura spectacolul de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou. Participă formaţii din judeţul Suceava, judeţele învecinate şi din Ucraina.

Pe 31 decembrie, între orele 9,00 – 15,00, la Primăria Municipiului Fălticeni, vor fi primiţi urători din municipiul Fălticeni şi din comunele limitrofe. Începând cu ora 22,30, în Piaţa „Nada Florilor” va avea loc un spectacol artistic, la ora 0,00 se va desfăşura un foc de artificii, după care va continua spectacolul realizat în colaborare cu Asociaţia Culturală „Vatra Satului”.

comments

comments