full screen background image

Au fost desemnați câștigătorii concursului “25 de ore la USV”

usv fain     Echipa alcatuită din Alexandru Nistor, Alexandru Boca şi Valeriu Popa a câștigat locul întâi la concursul “25 de ore la USV” ( 25h@USV ), reușind să livreze o soluție funcțională care combină recunoașterea mișcărilor utilizatorului, un ceas inteligent, o mănușă cu feedback tactil și o aplicație cu grafică 3D.

Patru echipe, alcătuite din cîte trei studenți înscriși la programele de studiu de licență și master ale Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, au petrecut 25 de ore împreună, încercînd să găsească soluții la problema aleasă de organizatori privind dezvoltarea de interfețe utilizator spațiale.

Echipele au primit echipamente tehnice speciale (senzori “Microsoft Kinect”) care au capacitatea de a măsura și raporta în timp real locația și adâncimea 3D a persoanelor și obiectelor prezente în aria monitorizată.

Proiectele echipelor au fost evaluate de un juriu compus din doi membri de la “Institute of Software Technology and Interactive Systems”, din cadrul Universității Tehnice din Viena.

Locul 2 a revenit echipei alcătuite din Stelian Senocico, OVidiu Roman şi Marian Adăscăliţei, iar locul 3 grupului Antonela Bercheş, Mirela Gaftoneanu şi Teodor Iftimie.

comments

comments