full screen background image

ANAF: Primele 10 persoane cu averi semnificative verificate au avut venituri nedeclarate în 2011 de 87 milioane de lei

anaf 2     Zece persoane dintre cele 336 cu averi de peste 20 de milioane identificate și verificate de ANAF au realizat în anul 2011 venituri nedeclarate de 86,9 milioane de lei. Pentru aceste sume, trebuie să plătească un impozit de aproximativ 14 milioane de lei, informează Mediafax.

“În anul 2015 au fost finalizate verificãrile fiscale în cazul primelor 10 persoane din grupul PFAM care este format din 336 persoane, asupra cărora se fac analize şi verificări privind riscurile fiscale şi se aplică programe de conformare”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Veniturile nedeclarate din suma totată au reprezentat 23,77 milioane de lei, dintre acestea datorează un impozit  pe venit suplimentar de 3,8 milioane de lei și penalități de întârziere și dobânzi de aproximativ 2,44 milioane de lei.

Veniturile declarate sunt în valoare de 63,17 milioane de lei, iar cei verificați sunt obligați să achite 10,1 milioane de lei, în timp ce dobânzile și penalitățile sunt în curs de calculare.

Fiscul a declarat că zece persoane au fost analizate, iar operațiunile au avut loc în peste 480 de conturi bancare. Au fost prelucrate informații cu privire la deținerile patrimoniale de la peste 100 de autorități ale administrației publice locale.

“Mare parte dintre activităţile şi tranzacţiile verificate presupun analize complexe: activităţi investiţionale diverse, tranzacţii cu instrumente financiare pe pieţele interne şi internaţionale, tranzacţii disimulate sau artificiale, multiple operaţiuni cu numerar, inclusiv de valori semnificative, pentru care au fost prezentate informaţii neclare, insuficiente sau contradictorii (aspect datorat reticenţei contribuabililor de a furniza astfel de informaţii)”, se mai arată în comunicat.

Verificările prelabile documentare au fost începute în anul 2013, iar anul trecut, Fiscul a inițiat verificări fiscale persoanelor fizice pentru care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale privind diferența destul de mare dintre încasările estimate pe baza situațiie fiscale personale și cele declarate organelor fiscale.

comments

comments