full screen background image

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, despre măsurile de siguranţă împotriva incendiilor, în sezonul rece

ag     Statistica incendiilor arată că, în ultimii ani, în România, în ciuda eforturilor făcute de pompierii militari, numărul incendiilor soldate cu victime şi pagube materiale importante la gospodării cetăţeneşti s-a menţinut ridicat.

Dacă la nivel european, România are cele mai mici valori la indicatorii “incendii la 100.000 de locuitori”, respectiv “incendii la 1.000 km2”, din nefericire indicatorii “numărul victimelor” şi “valoarea pagubelor” înregistraţi în urma incendiilor sunt foarte ridicaţi.

Având în vedere că numai în ultimii 4 ani au fost afectate 30.000 de locuinţe şi că un număr foarte mic de cetăţeni au încheiat o asigurare pentru locuinţa şi/sau bunurile materiale personale, rezultă că în medie, anual, în România, peste 30.000 de persoane îşi pierd locuinţa în urma incendiilor.

Pentru a lansa, dacă putem spune așa, un semnal de alarmă, și pentru a atrage atenția asupra felului în care ar trebui să acționăm în incendiu, matinalii Andrada și Călin l-au avut invitat, vineri, în studioul Viva FM, pe plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

Cei trei au discutat despre măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a fi în siguranță în sezonul rece.

Mai jos puteți asculta interviul integral cu Alin Găleată, din cadrul emisiunii “Dimineți Animate”!

0:00
0:00

comments

comments