full screen background image

Guvernul va avea un minister al consultării publice și dialogului cu societatea civilă

guv ciolos     Guvernul condus de Dacian Cioloş va avea un nou minister, dedicat consultării publice şi dialogului cu societatea civilă. Premierul a făcut anunţul la începutul primei şedinţe a noului Executiv. În cel mai scurt timp se vor stabili platformele de comunicare cu ONG-urile şi cu cei interesaţi să transmită idei de dezvoltare noului Executiv.

„Am creat un nou minister, al consultării publice și dialogului civic, tocmai ca expresie a obiectivului pe care acest guvern și l-a stabilit, de deschidere spre societatea civilă, și de dezbatere publică, de consultare publică pe marile proiecte ale Guvernului, pe marile obiective pe care le-am stabilit, dar și pentru a crea un canal de comunicare direct cu societatea civilă”, a declarat Dacian Cioloş, premierul României.

„I-am cerut doamnei Violeta Alexandru, care e responsabila acestui minister, ca în termenul cel mai scurt să vină cu o propunere de organizare a acestui minister și să stabilim cât mai repede platformele de comunicare și de schimburi de idei cu diferitele organizații din societatea civilă”, a adăugat noul prim-ministru al României.

Dacian Cioloș a vorbit și de necesitatea unui dialog permanent dintre Guvern și mediul de afaceri.

De asemenea, premierul le-a cerut miniștrilor de la Interne și Transporturi să se ocupe de pregătirile pentru sezonul rece.

Sâmbătă va avea loc o nouă ședință de Guvern, una informală. Ministrul Finanțelor, Anca Paliu, trebuie să vină cu o evaluare pe proiectul de buget pe anul următor. Acesta este schițat de vechiul Guvern, însă el trebuie evaluat și aplicat corespunzător cu prioritățile acestui Guvern.

Dacian Cioloș a pus accentul și pe transparență în ceea ce privește candidaturile ce vor fi depuse pentru funcțiile de conducere din unitățile de management pentru fondurile europene.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza