full screen background image

Date contradictorii privind atentatele din Paris

Abdelhamid Abaaoud     Date contradictorii privind uciderea creierului sângeroaselor atacuri teroriste de la Paris.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informaţii europene, citate de Washington Post, Abdelhamid Abaaoud a murit în confruntările cu forţele speciale din cartierul Saint Denis. Anchetatorii au amânat însă confirmarea unei asemenea informaţii.

Procurorul-şef al Parisului s-a limitat să spună că Abaaoud nu figurează printre cei opt suspecţi arestaţi în operaţiune, însă a recunoscut că identităţile celor doi presupuşi terorişti morţi în operaţiune nu au fost încă stabilite.

Principalul suspect în plănuirea atacurilor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, ar fi fost ucis, relateaza Washington Post, care citeaza două surse din cadrul serviciilor secrete. Procurorul-şef al Parisului, François Molins, s-a limitat însă să spună că Abaaoud şi Salah Abdeslam, un alt presupus membru al celulei teroriste, nu figurează printre cei opt suspecţi arestaţi în operaţiunea din zona Saint-Denis. Francezul a admis însă că identităţile celor doi presupuşi terorişti morţi în operaţiune. nu au fost stabilite încă.

Jurnaliştii de la Washington Post spun că printre rămăşiţele femeii care a detonat centura cu explozibil, şi care s-a dovedit a fi verişoara lui Abaaoud, potrivit BFMTV, ar fi şi belgianul suspectat că a pus la cale atentatele care au dus la moartea a 129 de oameni. Femeia kamikaze era poreclita Zahna şi, înainte de a se detona, ar fi apucat să dea un telefon. Procurorul şef al Parisului a recunoscut că raidul din cartierul Saint Denis, în care s-au tras nu mai puţin de 5.000 de gloanţe, l-a vizat pe Abaaoud.

Teroriştii se pregăteau însă de atacuri chiar când au fost înconjuraţi de poliţişti. A fost o desfăşurare incredibilă de forţe, iar locuitorii din cartier au fost luaţi prin surprindere de împuşcături şi grenade.

Şapte persoane au fost arestate. Printre aceştia sunt trei bărbaţi care locuiau în apartamentul vizat de raid, dar şi un francez care a găzduit în apartamentul său doi dintre suspecţi.

Poliția a tras 5.000 de gloanțe în timpul asediului. În contextul evenimentelor din ultimele zile, marșurile planificate pe 29 noiembrie și 12 decembrie în timpul discuțiilor internaționale asupra schimbărilor climatice de la Paris nu vor fi autorizate din motive de securitate, a anunțat guvernul francez.

comments

comments