full screen background image

Operațiunea antiteroristă din Paris s-a încheiat: Trei terorişti au murit, printre care o femeie care s-a detonat

fopar    UPDATE 10.13 – În total, au murit trei terorişti în urma schimbului de focuri din Paris, iar presa franceză scrie că cel puţin trei poliţişti au fost răniţi. Focurile de armă au început la ora 5.30, ora României.

Potrivit publicaţiei Le Figaro, cinci persoane au fost arestate până în acest moment. Este vorba despre trei bărbaţi găsiţi într-un apartament în apropiere, dar şi o femeie şi un bărbat din proximitatea acelei locuinţe.

Trupele speciale au luat cu asalt o clădire în care s-ar afla mai mulţi suspecţi printre care şi aşa-numitul “creier” al atacurilor de vineri seară, Abdelhamid Abaaoud (în vârstă de 27 de ani).

 

UPDATE 09.35 – Operațiunea poliției franceze desfășurată miercuri dimineață la Saint-Denis, periferie din nordul Parisului, pentru capturarea “creierului” atentatelor teroriste din 13 noiembrie din capitala Franței, s-a încheiat, a anunțat ministrul francez al Justiției Christiane Taubira, potrivit presei franceze.

Două persoane au fost reținute în timpul operațiunii antiteroriste de la Saint-Denis, periferia nordică a Parisului, având legătură cu atentatele de vinerea trecută din capitala Franței, au informat surse ale poliției, transmite AFP, potrivit Agerpres.
Niciun detaliu nu a fost oferit în legătură cu identitatea celor două persoane.
Operațiunea îl are ca țintă pe presupusul organizator al sângeroaselor atentate de vinerea trecută de la Paris, cele mai grave din istoria Franței, jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud.
UPDATE 09.04 – Schimbul de focuri din suburbia Parisului durează de peste trei ore.

În timpul raidului, o femeie care avea o centură cu exploziv s-a detonat în momentul în care s-a simţit încolţită, a spus jurnalistul Laura Chiriac, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, citând presa franceză.

Mai multe camioane pline cu militari francezi au ajuns în zonă.

Până în acest moment, se ştie că două persoane au murit, printre care se află şi femeia detonată. Este posibil ca numărul morţilor să fi ajuns la trei, dar informaţia nu este confirmată, având în vedere că operaţiunea este în desfăşurare.

comments

comments