full screen background image

Lansare de carte, la Biblioteca Bucovinei

aura mihoc     Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava organizează, pe 24 noiembrie, ora 16, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei, un eveniment notabil pentru educaţia românească: lansarea unei cărţi ce se înscrie printre premierele pentru învăţământul de limbă franceză din România.

Autoarea, AURA MIHAELA MIHOC, este suceveancă şi este profesor.dr. (gradul I) la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” din Suceava. Are un doctorat obţinut în 2011 la Universitatea “Paul Verlaine” din Metz, Franţa.

Cartea ce va fi lansată, “FRANÇAIS AU BAC – 60 tests d’entraînement pour l’épreuve de compréhension de l’oral”, a apărut recent la Editura “Didactică şi pedagogică – R.A”, Bucureşti, 2015, şi se adresează absolvenţilor de liceu, toate profilurile şi specializările, care urmează să susţină examenul de bacalaureat de limbă franceză în cadrul probei C, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal.

Lucrarea este însoţită de un suport audio-CD, realizat cu participarea unor vorbitori nativi de limba franceză, ceea ce îi conferă unicitate în spaţiul românesc, şi cu atât mai multă valoare.

Vor prezenta prof. dr. Constantin TIRON, Inspector Şcolar pentru limbi moderne la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava şi Angela FURTUNĂ, Uniunea Scriitorilor din România, coordonatoarea multor proiecte francofilofone din Bucovina, între care, anual, celebrul festival al Franţei, Le Printemps des Poètes, incluzând proiecte pentru iubitorii locali de literatură şi artă ce susţin valorile francofoniei.

Angela FURTUNĂ este şi coordonator de proiect.

comments

comments