full screen background image

Regulament nou de întreținere și circulație a câinilor cu și fără stăpân din Rădăuţi

caini vagabonzi     Câinii fără stăpân ridică probleme majore în municipiul Rădăuți, atât pentru că s-au înmulțit necontrolat, cât și pentru că persoane din localitați limitrofe aduc câini și îi lasă liberi pe străzi.

La fiecare 4 ani, primarii sau candidații la alegerile locale promit soluții miraculoase care vor face ca animalele fără stăpân să dispară de pe străzi, totuși acest lucru nu se întâmplă și așa se face că aproape zilnic ajung la spital persoane mușcate de câinii comunitari.

În următoarea ședință a Consiliului Local va fi pe ordinea de zi un proiect privind regulamentul de întreținere și circulație a câinilor cu și fără stăpân din municipiu.

În acest regulament vor fi menționate și amenzile ce se vor percepe celor care lasă câinii liberi pe străzi.

Despre activitatea de ecarisaj a vorbit Angela Olenici, administratorul Grădinii Zoologice din Rădăuți și al adăpostului pentru câini fără stăpân.

Ea pune accent pe sterilizarea, vaccinarea și microciparea acestor câini în așa fel încât fenomenul să poată fi ținut sub control și aduce detalii în ceea ce privește adoptarea câinilor fără stăpân.

0:00

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments